Спорт

Разпада ли се ПСЖ?

Въпреки огромните инвестиции, ПСЖ отново е застрашен от ранно отпадане в Шампионската лига. Проектът на Насел Ал Хелайфи е поставен на карта в реванша срещу Реал (Мадрид) от осминафиналите тази вечер на „Парк де Пренс” от 21:45 часа българско време.

Човек не може да каже, че Насер Ал Хелайфи няма търпение. От 2011 година шейхът от Катар е собственик на ПСЖ и всяко лято налива милиони в клуба от френската столица, а след това установява, че инвестициите не се изплащат. За повече от 930 милиона евро, похарчени в неговата ера за нови звезди, е получил четири шампионски титли. Постигнатото във френската Лига 1 обаче едва ли ще даде голям отпечатък в историята, защото голямата цел е Шампионската лига Там ансамбълът от звезди на Ал Хелайфи никога не е преминавал фазата на четвъртфиналите.

През тази година парижани са застрашени за втори пореден път да приключат участието си на осминафиналите. И това при чудовищните покупки на Неймар (222 милиона евро) и Килиан Мбапе (180 милиона евро). Не е никак чудно, че Ал Халайфи постепенно става безпомощен. След загубата с 1:3 от Реал в Мадрид той за кратко потърси вината в съдията Джанлука Роки („Той помогна на Мадрид”) и след това избяга с клишето: „Всичко е възможно, можем да продължим напред”. За поставения под въпрос план на треньора Унай Емери за мача на „Сантяго Бернабеу”, както и за проспаната финална фаза от срещата, бе запазено мълчание. ПСЖ доминираше в първия ма…