България Север

Откриха част от убит благороден елен край Гергините

снимка: СДЦП – Габрово, Архив

Части от разфасовано тяло на благороден елен са били открити в местността „Гремането“ край габровското село Гергини, след получен сигнал за бракониерски лов на едър дивеч.

Сигналът за незаконния лов бил подаден вчера в полицията. На място е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 237, ал. 1 от НК.

Снимката е илюстративна.

Полицията в Габрово работи и по установяване извършителите на две кражби от автомобили, паркирани в местността „Узана“, информират още от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Престъпленията били извършени в неделя.

От лек автомобил „БМВ“ била установена липсата на дамска чанта с лични вещи и документи, а от „Мазда“ били задигнати 350 лв.

В автомобилите било проникнато след взломяване на странично ветроупорно стъкло. По случаите са заведени преписки.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Към полицейската сводка от днешния ден, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово допълват, че две жени от Трявна са станали жертви на телефонни измамници.

Престъпленията са извършени в понеделник. По сценария „съдействие при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“ 81-годишна жена оставила на посочено място плик с 3 200 лв. и чифт златни обеци.

По същата схема била измамена и 69-годишна нейна съгражданка, която оставила пред вратата на дома си плик с 400 лв. и златни накити. По случаите са образувани досъдебни производства.

Криминалистите отново припомнят, че полицията не иска пари от гражданите, за да залавя извършители на престъпления. Институциите не събират пари на ръка. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама. Не помагайте на измамниците! При всяко съмнително обаждане с искане на пари, незабавно позвънете на тел. 112 и се свържете с близките си!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730