Изкуство и Общество

21 са пострадали след атаката срещу шпионина

Общо 21 души са пострадали след атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, живеещ на британска земя, съобщи „Индипендънт“, позовавайки се на информация на местните силови структури.

Британските служби посочиха, че руснакът е бил отровен с рядко нервнопаралитично вещество, което води към професионална следа зад атаката. 66-годишният мъж и неговата дъщеря са в критично състояние.

Те бяха отровени в търговски център в град Солсбъри, графство Уилтшър. Сред пострадалите има и полицейски служители. Разследването по случая продължава. Инцидентът доведе до напрежението между Великобритания и Русия.

Британците смятат, че руските служби стоят зад отравянето на бившия шпионин, който преди години е предал Русия, давайки секретна информация на западните разузнавателни служби. Има информация, че след това Сергей Скрипал е работил на „свободна практика“.

От Кремъл обявиха, че нямат никаква информация за атаката срещу руснака. Москва отрече обвиненията за връзки със случилото се и изрази готовност да помогне на британските служби в разкриването на извършителя. Шпионинът и 33-годишната му дъщеря оставят в критично състояние.