Спорт

Григор Димитров приключи с Индиън Уелс 2018

Григор Димитров загуби от испанеца Фернандо Вердаско с 6-7(4), 6-4, 3-6 и отпадна след първия си мач на турнира „Мастърс“ 1000 в Индиън Уелс. Българинът показа, че настилката на калифорнийския турнир не е подходяща за неговия стил на игра. Следващият му мач ще бъде след две седмици в Маями, където надпреварата е от същата категория, пише „Топ Спорт“.

Димитров сервира традиционно първи и започна по-силно. Той проби за 3-1 и изглеждаше, че контролира нещата. Вердаско се съвзе бързо и веднага върна брейка.

Гришо се виждаше, че не е преодолял проблемите, които го съпътстват в последните седмици и грешеше често. Испанецът беше заложил на силен рискован сервис, което водеше до асове и двойни грешки.

Първият сет се реши в един особен тайбрек. В него сервиращите грешаха. До осмата точка Вердаско имаше едно разиграване, когато подава, а Григор беше загубил и четирите си сервиса. В края испанецът успя да намери подаването си и затвори частта със 7-6(4) за 51 минути.

Гришо не смяташе да се предава и показа тенис от висока класа в началото на втория сет. Българинът много бързо дръпна с 4-0, с което на практика реши частта.

Вердаско върна един брейк, но хасковлията не загуби фокус и за 39 минути изравни сетовете с 6-4. В този период увереността на хасковлията беше на познатото ниво.

В третата част качеството на игра на българския №1 спадна значително. Той бъркаше в повечето дълги разигравания, като често вз…