Изкуство и Общество

Откриха 24 тона химически оръжия в Сирия

Сирийски експерти са открили 24 тона химически отровни вещества на територията, контролирана от бунтовниците. Това съобщи пред журналисти в събота заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад, цитиран от ТАСС.

„Западните страни искаха да докажат, че правителствената войска в Сирия е използвала химическо оръжие. Ние открихме голямо производство от химически вещества. Заявявахме за това многократно, но западът искаше да чува само бунтовниците“, заяви той, добавяйки, че сирийските специалисти са открили 24 тона химически отровни вещества на територията, контролирана от бунтовниците.

„Специалистите на Организацията за забрана на химическото оръжие се назначават от Запада, те не искат да знаят истината. Когато казваме, че тези специалисти не казват истината, САЩ твърдят, че тъй като са специалисти не могат да говорят неистини“, добави министърът.

По думите му, сирийската страна е задавала въпроса, защо тези специалисти не искат да отидат в Алепо или Хан Шейхун, но са получавали отговори, че това е много опасно.