Изкуство и Общество

Турски частен самолет се разби в Иран

Турски частен самолет се е разбил в югозападната част на Иран, съобщи Daily Sabah, позовавайки се на местна телевизия. На борда на машината е имало 11 души, сред които и Мина Башаран – дъщерята на един от най-големите предприемачи в Турция.

Все още не е потвърдена смъртта на нито един от пътниците, тъй като спасителните екипи все още не са пристигнали на мястото на катастрофата.

Самолетът Bombardier Challenger 604 e собственост именно на компанията „Башаран Холдинг“. Той се е връщал в Истанбул от Дубай, където Мина Башаран е отпразнувала моминското си парти със седем свои приятелки. След броени дни ѝ е предстояла сватба.

Властите твърдят, че самолетът се е разбил в нощта срещу неделя в планински регион, на около 370 километра от иранската столица Техеран.

Мина Башаран

Жители на селата в района на катастрофата споделят, че са видели пламъци, излизащи от двигателите на машината, преди да се разбие, пише пък иранската новинарска агенция Mizan.

„Башаран Холдинг“ има дялове в редица отрасли като туризъм, финанси, строителство, авиация и енергетика. Семейната компания притежава и два луксозни хотела.