България Север

Пожар в контейнер в ж.к. „Дружба“ и в комини гасиха огнеборците, горяха и сухи треви

Непредпазливост и небрежност при боравене с открит огън са причините за пожар в отпадъци в метален контейнер в Плевен, ж.к. „Дружба“ на 11 март и на пожари в сухи треви. Инцидентите са регистрирани на 10 март 2013 година в гр. Плевен ж.к. „Дружба“, а на 11 март в землищата на село Ясен, село Опанец, ж.к. „Дружба“ в Плевен; село Къшин, село Драгаш войвода, гробищен парк в Долна Митрополия.

На 9 март в 19:32 часа пожар възникна в коминно тяло в жилищен блок в Плевен на улица „Стефан Караджа“. Пострадали няма.

На 9 март 2018 година в 22:24 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар във вила в плевенската вилна зона „Орлето“. Причина за произшествието е строителна неизправност в коминното тяло. Унищожени са покривна конструкция 30 кв. м и домашно имущество. Пламъците са погасени от четирима огнеборци от РС ПБЗН – Плевен.

За периода от 9 март до 12 март служители от РДПБЗН – Плевен оказаха следните технически помощи – на 9 март в 12:45 часа отреагираха на сигнал за сваляне на трудноподвижен човек до линейка на ЦСМП – стая в град Плевен улица „Уилям Гладстон“; на 11 март в 10:23 часа отключване на апартамент в гр. Плевен, ж.к. Воден; на 11 март в 17:48 часа съдействаха за отваряне на магазин – входна врата в гр. Плевен улица „Катя Попова“.

 

Материалът Пожар в контейнер в ж.к. „Дружба“ и в комини гасиха огнеборците, горяха и сухи треви е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.