Бизнес и Политика

Безконтактните разплащания в публичния транспорт се разширяват

Водещ картов банков оператор обяви, че присъединява 14 нови технологични компании от 10 държави към програмата Visa Ready for Transit. Инициативата работи с компании, чиито технологични решения ускоряват безпроблемно пътуването с безконтактни плащания като промотират този вид разплащане в обществения транспорт в световен мащаб. Програмата Visa Ready for Transit бе обявена за първи път през ноември 2017 г. с първоначалните партньори Vix и Worldline.

Сертификатът Visa Ready определя стандарт за висококачествени готови за пускане в употреба решения, които позволяват на транспортните компании да внедрят удобството и сигурността на безконтактните разплащания за пътуващите в целия свят.

„Виждаме засилен интерес от страна на компании от сферата на транспорта на различни точки в света да научат как чрез иновации в разплащанията могат да подобрят преживяването на своите клиентите. От началото на Visa Ready for Transit досега, вече приветстваме 16 технологични партньори от световна класа в програмата – от малки технологични компании до мултинационални организации. Всеки от тези партньори е насърчаван да разширява на предимствата на технологията за дигитални разплащания на Visa в транспортните компании по целия свят,“ казва Джейсън Блехърст, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ на Visa.

Visa Ready for Transit е част от цялостната програма Visa Ready, която ускорява приемането на нови технологии, като п…