България Север

Кметът Спартански посрещна семейството на първото родено бебе за 2018-а

Кметът Георг Спартански посрещна в кабинета си днес първото родено за 2018 г. от община Плевен бебе Цветин и родителите му Вивиана и Любомир Цветкови. Момченцето проплака на 2 януари в 22.18 ч. в МБАЛ „Света Марина” – Плевен.

Цветин е кротък, не плаче, хапва добре и спи, разказаха майката и таткото. Научили от медиите, че синът им е първото родено в общината бебе и се радват, че има късмет. Най-ентусиазирани от новината са бабите, разказа майката Вивиана. Тя е търговски представител, учи и второ висше образование – трети курс е специалност „Право”. Таткото Любомир се занимава с частен бизнес.

Да бъде жив и здрав и да радва всички, пожела на малкия плевенчанин кметът Спартански и обеща догодина заедно с него да ритат топка. В изпълнение на решение от края на м. януари на Общински съвет – Плевен,  Спартански предостави еднократна финансова помощ от 600 лева. Тогава на сесията беше направена корекция с цел детайлно уточнение в критериите за обявяване на първото родено в община Плевен бебе. Записано беше изискването поне един от двамата родители да има постоянна адресна регистрация на територията на общината.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът Кметът Спартански посрещна семейството на първото родено бебе за 2018-а е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.