Спорт

Гонзо: Съдиите са страхливи!

Един от най-емблематичните футболисти на Левски от близкото минало Георги Иванов коментира всички важни теми в българския футбол и изригна най-вече срещу съдийството.

„Това, което виждам във футбола ни отстрани – качеството не се е повишило. Съдийството е слабо, а от там идват проблеми между клубовете и в отношенията им помежду им. Българските съдии имат качества, но грешките, които правят са очевадни. Последните мачове показват, че съдията вижда, но не реагира. Той знае какво да направи, но се съобразява с нещо. Така се насажда недоверие. Това отблъсква зрителите. Съдиите трябва да имат достойнство. Или са страхливци, или не могат. Да си изберат кое от двете. Ако си говорим, преди 15 години футболът бе по-тежък. Тогава знаете какви президенти бяха. Сега е по-различно. Може би сега натискът е от други неща, не да те плаши някой, може би финансова изгода. Не знам, не ме интересува. Аз не приемам това, което правят сега тези хора. И съдиите имат вина за това ниво на футбола”, коментира Гонзо в интервю за „Диема спорт”.

„Моля ви, аз съм приятел с Кабаков толкова, колкото се засичаме по мачове. Моля ви, не слушайте Венци Стефанов. Мислите, че Кабаков не видя ситуацията и не знаеше, че трябва да даде червен картон… Виждам това. Не съм тук да критикувам съдиите, но те трябва да спазват правилата, а те ги нарушават най-много. От какво да ги е страх сега съдиите? Преди време мога да кажа няколко случая, когато бяха бити съдии, но …