Изкуство и Общество

Путин може да изтрие Лондон от лицето на Земята

Министерството на външните работи на Русия заяви, че обвиненията срещу Москва на премиера Тереза Мей са „провокация“ и показват, че Лондон е избрал политика на „конфронтация“ с Русия. Това засили опасенията за Трета световна война и пряка конфронтация между две военни свръхдържави, както заяви говорителят на руския Съвет на федерациите.

„Ние сме длъжни да реагираме оперативно, твърдо и огледално“, смятат британски медии. „Но какво ще стане, ако Владимир Путин стори немислимото и натисне големия червен бутон на бюрото си в Кремъл?“, пита британският в. „Експрес“. Шокиращият анализ показва, че почти 1 милион души ще бъдат изпепелени моментално, а няколко милиона ще пострадат, ако Путин натисне спусъка и атакува Лондон.

Русия се гордее със страшното си ядрено оръжие РТ-2ПМ „Топол“, чиято бойна глава е с мощност 800 килотона, която може да разруши всеки град в Англия, включително Лондон. Ако Лондон бъде атакуван с Топол, над 900 000 души ще загинат веднага, а други 2.3 милиона ще пострадат, съобщава NukeMap.

Сайтът, който анализира научни и военни данни за своите мрачни предсказания, показва с ужасяваща яснота в каква степен ядрената атака ще засегне и най-скритите кътчета на града, пише „Епицентър“. Ако ядреният снаряд избухне над сградата на Парламента, ужасяващото огнено кълбо ще се разпростре над 1.5 квадратни мили в сърцето на Лондон, като напълно ще унищожи Уе…