България Север, Спорт

„Спартак“ вкара 106 точки, но отново загуби

Баскетболистите на „Спартак“ (Плевен) реализираха 106 точки при гостуването си на „Ямбол“, но и те се оказаха недостатъчни за успех. Плевенчани загубиха със 116:106 (29-22; 33-28; 23-27; 31-29) в среща, в която и двата състава не обърщаха внимание на защитата си. Срещата се превърна в най-резултатният мач от началото на сезона. До момента не се бе случвало и двата отбора да преминат границата от 100 точки в един двубой. Процентът от далечно разстояние също бе много висок. „Ямбол“ отбеляза 11 тройки, като 8 от тях бяха през първото полувреме, докато „Спартак“ вкара 13.

Възпитаниците на Александър Дяковски започнаха по-добре срещата. Те поведоха, но постепенно баскетболистите на „Ямбол“ взеха инициативата и след първите десет минути игра водеха със 7 точки – 29:22. Двата отбора продължиха да играят на много високи обороти и през втория период, като на почивката „Ямбол“ водеше с 62:50. След паузата домакините продължиха да поддържат разлика от няколко точки, а преди решителната четвърта част „Спартак“ намали изоставането си на 8 точки. Гостите опитаха да направят пълен обрат в заключителните минути, но съперникът им не го допусна и спечели със 116:106.

Трима играчи на Александър Дяковски не завършиха мача заради пет лични нарушения, което се оказа допълнителен проблем за късата скамейка на тима. Принудително напуснаха мача Константин Коев, Николай Маринов и Герасим Николов.

За „Спартак“ Уладзимир Крисевич вкара 22 точки. Николай Маринов завърши с 21, а Георги Бързаков и Герасим Николов – с по 18. С дабъл-дабъл от 16 точки и 11 асистенции завърши Милен Дудев.

В следващия кръг на НБЛ „Спартак“ е домакин на „Левски Лукойл“.

 

 

 

Материалът „Спартак“ вкара 106 точки, но отново загуби е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.