Спорт

Новак препъна Ювентус

Малцина са очаквали Ювентус да се препъне срещу новака в Серия „А“ СПАЛ 2013, но шампионите стигнаха само до нулево равенство срещу тима от Ферара и дадоха шанс на единствения си преследвач Наполи да се доближи на две точки, ако днес спечели домакинството си на Дженоа.

Юве не създаде почти никакви положения срещу един от аутсайдерите в първенството и загуби първи точки през 2018 година, пише sportal.bg. Отборът на Масимилиано Алегри прекъсна серията си от 12 шампионатни победи, но в 10-и пореден двубой не допусна гол във вратата си.

СПАЛ затвърди добрата си форма и е непобеден в 4 поредни мача в Серия „А“, като вече е над чертата на изпадащите. Новаците имат 25 точки и изпревариха Кротоне.
Макс Алегри подходи максимално сериозно към визитата във Ферара и заложи на оптимален състав. Единствените, получили почивка, бяха Андреа Бардзали и Марио Манджукич, а Алекс Сандро действаше в по-предни позиции в схемата 4-2-3-1. Атаката на Юве бе изцяло южноамериканска, с Гонсао Игуаин, Пауло Дибла и Дъглас Коща. Мястото на наказания Меди Бенатия в центъра на защитата зае Даниеле Ругани, а в средата на терена си партнираха Миралем Пянич и Блес Матюиди.

Заради контузии мача пропуснаха Хуан Куадрадо и Федерико Бернардески, а Сами Кедира е болен.

Домакините от СПАЛ, които играят в елита за пръв път от 60-те години на миналия век, бяха без ветерана Марко Бориело и Федерико Матиело. Старши треньорът Леонардо Семпличи зал…