Изкуство и Общество

Тръмп иска да спре разследването за връзките му с Русия

Личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп предположи, че държавният глава се надява завеждащият разследването на евентуалната руска намеса на президентските избори в САЩ от 2016 година специален прокурор Робърт Мюлер да бъде уволнен, след като същото се случи със заместник-директора на ФБР Андрю Маккейб, съобщи „Вашингтон екзаминър“.

Министъра на правосъдието обяви, че уволнява Маккейб по-малко от 48 часа преди той да може да се пенсионира. Адвокатът Джон Доуд заяви, че се надява заместникът на Джеф Сешънс Род Розенщайн, който отговаря за „руското разследване“ „да последва примера“ даден от министъра.

Юристът на американския президент иска да се сложи край на разследването за предполагаемата руска намеса. Разследването според него е изфабрикувано от Джеймс Коми.

Адвокатът на Тръмп е направил коментара си като отговор на въпрос, засягащ уволнението на Маккейб, което бе определено от президента като „велик ден за демокрацията“. Има съмнения, че Маккейб е извършил неразрешено разкриване на информация и е направил неверни твърдения, докато се намирал под клетва.

Доналд Тръмп спечели президентските избори през 2016 година, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън. Последваха обвинения към републиканеца, че е получил помощ от Кремъл – нещо, което той отрича.