Изкуство и Общество

Украйна: Руските избори в Крим са незаконни (СНИМКИ)

Украинският външен министър Павло Климкин предаде на колегите си от ЕС на среща в Брюксел списък със 140 души, които са участвали в организирането и провеждането на руските президентски избори в Крим, предаде ТАСС.

„Предадохме на европейците списък с над 140 души, участвали в произвеждането на незаконни избори в Крим“, заяви политическият директор на украинското външно министерство Олексей Макеев.

По-рано украинският президент Петро Порошенко заяви, че оповестените данни за изборите в Крим са фалшификация и че самото произвеждане на руски президентски избори в Крим е незаконно.

Полша смята произведените в Крим руски президентски избори за незаконни, заяви в сайта си полското външно министерство. „Външното министерство напомня, че Полша заедно с цялата трансатлантическа общност решително протестира срещу действията на Русия към Украйна.

Руските президентски избори в Крим и Севастопол са преминали нормално и без видими нарушения, заявиха на пресконференция в Симферопол международни наблюдатели.

По данни на избирателната комисия на 18 март в Крим са работили 43 международни наблюдатели от 20 страни, сред които САЩ, Великобритания, Украйна, Франция и Италия.