България Север

В нов дом ще творят малките художници от „Колорит“

В нов дом от днес ще творят малките художници от Арт школа „Колорит“. Ново студио, което се намира на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 18 в Плевен, беше открито с вернисаж  „Рисунки върху коприна”. Ръководителката Майя Ананиева цял ден посрещаше скъпи гости и ценители на изкуството с широка усмивка и много оптимизъм. Това е една сбъдната мечта за мен, споделя тя.

Мястото е търсено дълго време и накрая щастливо стечение на обстоятелствата е направило възможно преместването на студиото в просторно и светло помещение. „Децата нямат търпение да започнат да рисуват тук. Днес идваха заедно с приятели, дори с целите си класове, за да се похвалят“, споделя с радост Ананиева. Достойно място в арт пространството са заели част от многобройните престижни отличия на възпитаниците на „Колорит“ и тяхната ръководителка, скъпи предмети, картини, рисувано стъкло… Творчеството и колоритът присъстват във всеки детайл. А наградите не спират да валят.

Днес, на Първа пролет, малките художници показаха своите най-нови творби на тема „Водата повече от злато”.  В близо 70 творби плуват невероятно красиви риби, медузи и октоподи. С тази колекция школа „Колорит” ще се представи  на Биенале на детското изкуство в Иран.

 

Материалът В нов дом ще творят малките художници от „Колорит“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.