България Север

Гасим осветлението в подкрепа на „Часът на Земята“ довечера

Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Общината се включват в инициативата

Знаковото световно събитие на WWF „Часът на Земята“ за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Община Плевен и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” се присъединяват към инициативата „Часът на Земята 2018” на световната природозащитна организация WWF. На 24 март, събота, между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация и на Панорамата.

Община Плевен призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 24 март.

Тази година темата е „Свържи се с природата” и фокусът е опазването на биоразнообразието.

Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.

През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата, ръководени от WWF и много организации.

 

Материалът Гасим осветлението в подкрепа на „Часът на Земята“ довечера е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.