България Север

„Историята на моето училище“ пишат в НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Идеята на директора и екипа е да съберат стари снимки, награди и спомени за бъдещите поколения

Дългогодишната история на НУ „Христо Ботев“ ще бъде разказана от участниците в училищния живот през годините, това предвижда новата инициатива на директора Цветелин Горанов и екипа на плевенското училище. Те канят ученици, родители, колеги, бивши и настоящи възпитаници на НУ „Христо Ботев“ заедно да съберат стари снимки, награди и предмети, свързани с историята на любимото училище.

„Всеки един от Вас, в един или друг етап от своя живот, е бил част от училищния живот… – казват организаторите. – Нека заедно съберем парчетата и разкажем за дългогодишната му история, да знаят и помнят бъдещите поколения. Много от вещите вероятно стоят някъде забравени, а те могат да бъдат особено ценни. Ако е възможно, напишете ни и кратка история за предметите или снимките, защото понякога историята е по-интересна и свързана с мили спомени за първия учител, първите приятели, първата класна стая.“

В НУ „Христо Ботев“ очакват истории и предмети до 30.04.2018 г. (вкл.)

Тел. за връзка: 064823679

E-mail: hristobotev pl@abv.bg

Материалът „Историята на моето училище“ пишат в НУ „Христо Ботев“ – Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.