България Север

Музикално-театралната постановка „Чакана любов” очаква своята плевенска публика

„Чакана любов” – един спектакъл на Фолклорна танцова формация „Търновска царица”, ще бъде представен пред плевенската публика този петък в читалище „Съгласие“.

Хореографията и режисурата са на Георги Радев. Гост солисти ще бъдат Георги Тодоров, Йордан Чейреков, Соня Kocтypкoвa, Емил Костурков, Румен Маринов. В спектакъла ще вземат участие 26 танцьори. Всички заедно, в този танцувален, музикален, но и театрален проект, ще пресъздадат историята на двама влюбени. Младо момче отива на гурбет и когато се връща, неговата любима вече е дадена на друг. Жизнерадостно и весело е настроението във втората част на спектакъла, а публиката през цялото време ще е съпричастна на случващото се, обещава режисьорът Радев. Музиката е от Северняшката и Странджанската етнографски области, а различни сценични персонажи, сред които освен танцьори и професионални актьори, ще разказват историята на младите влюбени.

Георги Радев изказа благодарност към гостоприемството на читалище „Съгласие 1869” и към своя колега Михаил Денев – ръководител на ФА „Мизия”, чрез когото е осъществил връзката с Плевен. Надява се плевенската публика да бъде толкова развълнувана от спектакъла, колкото зрителите в другите населени места, на които е гостувал.

Фолклорна танцова формация „Търновска царица” е създадена преди девет години от Георги Радев. Въпреки че е любителска, в нея участват професионални танцьори и наследници на детско-юношески фолклорни състави. Самият ръководител е дипломиран хореограф. Преди две години поставят първият спектакъл, който преплита танц, музика и театър в пъстра шевица – „Фолклорна приказка на Самоводската чаршия“, представен пред препълнената зала на търновския МДТ „Константин Кисимов“.

Материалът Музикално-театралната постановка „Чакана любов” очаква своята плевенска публика е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.