България Север

С експозицията “Православни ценности” отвори врати нова галерия в Плевен

Изложбата „Православни ценности” в новата експозиционна зала на хотел „Ростов” – „РОС-АРТ”, постави финала на 5-дневния едноименен пленер. В него взеха участие 12 живописци от цяла България.

Авторите участваха с по три платна – 2 на свободна тема и 1 на тема „Православие”. Всички художници бяха поздравени и получиха своите специални дипломи от домакина Васил Антонов – народен представител, зам.-председател на Комисията по вероизповедания и парламентарна етика в НС.

„Първото нещо, което искам да споделя, е, че красотата е влязла в нашата нова галерия с присъствието на тези млади художнички и художници. Събитието, на което поставяме началото днес, е свързано с 25-годишнината на Интерпарламентарната асамблея на Православието, в която участват 34 страни от целия свят. В тази първа от поредицата инициативи в различните православни държави ние ще покажем допирните точки между изобразителното изкуство и православните ценности” – убеден е Антонов.

Пленер на тема „Православни ценности“ ще се проведе в хотел „Ростов“ в Плевен

Всички картини, създадени по време на пленера, ще бъдат предоставени за благотворителни цели, като първите две творби ще бъдат дарени на Университетската болница и Инвитро центъра „Света Елисавета” на доц. Конова в Плевен.

Първата диплома беше връчена на най-младия участник в пленера – 8-годишната Мария, която е внучка на известния български скулптор Иван Русев.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът С експозицията “Православни ценности” отвори врати нова галерия в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.