България Север

Мъж загина при тежка катастрофа край Севлиево

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

50 – годишен мъж от Видин загина при тежка катастрофа на главния път София – Варна. Трагичният инцидент е станал в събота сутринта, около 06.55 часа, в района на Севлиево, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Мъжът е управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“. При движение в посока Варна той навлизал в лентата за насрещно движение и се ударил в движещия се към София автобус Ивеко, управляван от 61 – годишен мъж от Павликени.

В следствие на удара, на място починал водачът на лекия автомобил. Водачът на автобуса е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

За още един пътен инцидент, станал на същия участък в петък, съобщават още от пресцентъра на полицията.

„Опел Корса“, с варненска регистрация, управляван от 35 – годишен мъж от Разград, навлизал в лентата за насрещно движение и се ударил в движещия се в посока Варна влекач „Скания“ с прикачено ремарке, управляван от 42 – годишен мъж от Търговище.

При катастрофата пострадал водачът на „Корса“-та, който получил фрактура на горен и долен ляв крайник, за щастие без опасност за живота.

Водачите били изпробвани за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателен. В РУ Севлиево е започнато досъдебно производство по чл. 343, ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730