България Север

Открит урок „Растеж и развитие на човека“ проведоха в НУ „Единство“ – Плевен

В инициативата, посветена на 7 април, акушерки запознаха малките ученици с благородната и хуманна професия здравен работник

В навечерието на 7 април, когато се отбелязват Световният ден на здравето и Денят на здравния работник, в НУ „Единство“ – Плевен отбелязаха двойния празник подобаващо.

Акушерките Г. Георгиева, З. Енчева и Ц. Дамянова от МБАЛ „Авис Медика“ ООД – Плевен и представител на Федерация „Български пациентски форум“ за гр. Плевен участваха в инициативата „Всички заедно в образованието и здравеопазването“. По покана на учениците от IVб клас и класния ръководител Ирена Петкова те се включиха в открития урок на тема: „Растеж и развитие на човека“ по „Човекът и природата“, като запознаха малките ученици с благородната и хуманна професия здравен работник.

Трите акушерки разказаха вълшебната приказка за създаване на бебето, появата му на белия свят, както и за отговорностите на родителите и по-големите братчета и сестричета. В урока бяха използвани разнообразни игри и практически упражнения с прилагане на интерактивни методи. С огромен интерес и вълнение учениците слушаха тоновете на сърцето на бебето, а на бебето-макет се учеха да слагат пелени и защипваха пъпна връв с щипка. Към гостите бяха зададени многобройни въпроси, свързани със създаването, начина на раждане, заболявания и грижи за новороденото.

В края на часа целта на урока беше изпълнена. Всички деца желаеха да се посветят на професията здравен работник. Изненадата за МБАЛ „Авис Медика“ ООД бе специално подготвеният постер „Човек в различните етапи от своя живот“, който децата подариха на гостите. В него те пожелават много професионални успехи и здраве на всички, които се грижат за нас, и благодарят на хората в бели престилки за техния труд и усилия.

Поради големият интерес, проявен от учениците, инициативата ще продължи със среща на здравен работник с деца от IVa клас на НУ „Единство“ на 5 май – Международен ден на акушерката.

Ирена Петкова благодари за съдействието на екипа на МБАЛ „Авис Медика“ и на Федерация „Български пациентски форум“ за предоставените материали – флаери, плакати и стикери, както и за страхотните подаръци за учениците.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът Открит урок „Растеж и развитие на човека“ проведоха в НУ „Единство“ – Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.