България Север

Млад шофьор карал напушен по пладне и пак без книжка

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

18-годишен младеж, без книжка, бе заловен да шофира под въздействието на наркотици, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Нарушението било хванато на 5 април, около 13.20 часа, на ул. „Стефан Пешев“ в Севлиево, когато полицейски екип спрял за проверка „БМВ“.

При проверката на документите на водача униформените установили, че 18-годишният младеж, който бил зад волана, е неправоспособен и като такъв вече бил наказан по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство.

Нарушението било извършено в срока на наложеното наказание. Младежът бил тестван за употреба на наркотични вещества, като техническото средство, с което бил изпробван отчело положителен резултат за марихуана.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

На Светли понеделник, 9 април, 20-годишна жена от Севлиево също е била хваната да кара дрогирана. Около 15.00 часа, на ул. „Хаджи Димитър“, полицейски екип извършил проверка на „БМВ“.

Катаджиите установили, че водачът – 20-годишна жена от същия град, управлявала колата след употребата на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

22-годишен габровец, пък успя да се „отчете“ на дрегера с 1,28 в Трявна. Пътното му нарушение е било установено в събота, около 04.35 часа на ул.“Ангел Кънчев“.

Пияният габровец се метна зад волана на „Опел“, а при проверката на документите му било установено, че е неправоспособен. По случая е образувано бързо производство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

За още едно нарушено, станало по празниците, информират от пресцентъра н Областната дирекция на МВР – Габрово.

Снощи, около 21.00 ч., край Дряново, полицейски екип спрял за проверка „Ауди“, управляван от 19-годишен младеж от същия град.

В автомобила пътували негов връстник от Дряново и 25-годишен габровец. В купето на автомобила било намерено бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730