Интериор

Скандинавски перфекционизъм в интериора – как да го постигнем?

Все по-популярният скандинавски стил в интериора е една наистина интересна тема за разговор. В днешната статия ще поговорим именно за него, като ви дадем за пример един апартамент, чиито интериор е изпипан много прецизно с голяма доза скандинавска естетика.

Скандинавският стил на теория е лесен за постигане, но не точно така стоят нещата на практика. Една от основните предпоставки за добра реализация на жилище в скандинавски стил е наличието на много източници на естествена светлина. След това идва тънкият момент, в който трябва да съумеем да внесем в дизайна голяма доза шикозност, без да се лишаваме от усещането за уюта, който прави от дома-дом.

Накрая идва и способността ни да работим предимно в неутралната гама от цветове – основно бяло и сиво, но да успеем да вмъкнем в детайлите онези стратегически разположени цветни нотки, които добавят нужното количество жизненост и доза уют в пространството. Накратко – това е изкуство!

Показаният интериорен дизайн е дело на тайванското архитектурно студио Nordico, което е специализирало в изграждането на жилищни интериори в скандинавски стил. Погрижили сме се да включим максимално много от детайлните фотографии на това място, показващи внимателното изпипване на всеки детайл.

Светлината, която навлиза безпрепятствено през големите прозорци, докосва всяко кътче от перфектно подредения жилищен интериор, решен в нежно бяло, внимателно подбрано сиво, прекрасни дървени детайли и цветни елементи в бледи нюанси.