България Север

Бабаит потроши кола в Поповци. Друг – гърмя с пушка при свада на Киевци

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията задържа 17-годишен младеж от Габрово, потрошил стъклата на кола в Поповци. Арестуван е и 44-годешн мъж, стрелял с пушка при конфликт на Киевци. Това става ясно от полицейската сводка за днешния ден.

В понеделник, в габровската полиция бил получен сигнал, че около 20.30 ч. в село Поповци, е бил увреден паркиран лек автомобил „Опел“ – счупени били част от стъклата му. Предприети били незабавни оперативни и издирвателни действия, в резултат на които за извършител на деянието бил уличен 17-годишният габровец, задържан за срок до 24 часа.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Същият ден, но около 20.45 ч., бил получен и сигналът за инцидента в с. Киевци. По първоначални данни, между двама мъже – 44-годишен, който бил в имота си, и 21-годишен, който бил на улицата, възникнало пререкание, при което по-възрастният възпроизвел един изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и отправил закани към опонента си.

На място незабавно били изпратени полицейски служители. 44-годишният мъж бил задържан за срок до 24 часа, а оръжието – законно притежавана ловна пушка „Иж“, било иззето. Работата по цялостното изясняване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Снимката е илюстративна.

За увреждане на лек автомобил е задържан и 30-годишен мъж от Габрово, информират още от полицията.

Той е заподозрян, че за периода от 20.30 ч. на 18 април до 12.00 ч. на 22 април, е срязал четирите гуми и е счупил предното панорамно стъкло на л.а. „Крайслер“, паркиран на ул. „Младост“.

Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730