България Север

С поредно отличие за блестящо представяне зад граница се завърна ФТК „Българско хоро“ – Плевен

Възпитаниците на Олга и Минко Мустакови изправиха на крака публиката в Алания и завоюваха поредното си отличие

Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ – Плевен се завърна от поредното си много успешно участие зад граница. Ново заслужено отличие за клуба и незабравими средиземноморски емоции донесоха възпитаниците на Олга и Минко Мустакови. Танцьорите участваха в петия Международен фестивал на изкуствата – Анталия-Алания и защитиха честта на клуба и на град Плевен. Фестивалът на брега на Средиземно море събра клубове по народни и модерни танци, които представиха както красотата на фолклора и на модерния танц. Плевенчани доказаха за пореден път, че знаят как да държат летвата високо вдигната. Те бяха заслужено аплодирани за техните блестящи изпълнения от Северняшката фолклорна област, които дълго ще се помнят от публиката.

Танцьорите имаха две участия на фестивала. Преди първото си участие на един от крайбрежните площади плевенчани дефилираха край акостиралите на пристанището атрактивни кораби, привличайки погледите на местните и многобройните туристи. Високите типично летни температури не уплашиха плевенчани. Те дадоха всичко от себе си по време на концерта, като представиха програма, подготвена специално за участието им в Международния фестивал на изкуствата, а аплодисментите бяха сигурен знак за успешното им представяне.

Фестивалът продължи на една от амфитеатралните сцени в курорта, където зрителите имаха възможността да се насладят на нови изпълнения от участващите състави. За тази вечер ФТК „Българско хоро“ заложи на една от постановките, превърнали се в емблематични за клуба – хумористичната сценка с баба и дядо, която предизвика много усмивки и аплаузи от страна на пъстрата интернационална публика. Силна подкрепа на танцьорите оказа и мощната плевенска агитка, пропътувала с клуба над 1300 километра. За отличното си представяне клуб „Българско хоро“ бе награден с изящна статуетка и грамота, които организаторите на фестивала връчиха на Олга Мустакова.

В рамките на визитата си в южната ни съседка плевенчани имаха възможността да се насладят на петзвезден хотелски лукс и отдих на плажа или край басейна. Организаторите бяха предвидили и вълнуващи екскурзии до средновековната крепост в Алания, пещерата Дамлаташ, руините на античния град Сиде с красивия си амфитеатър и останки от колосален храм на Аполон, любимия на местните жители водопад Манавгат, както и обиколка с луксозна яхта.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът С поредно отличие за блестящо представяне зад граница се завърна ФТК „Българско хоро“ – Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.