България Север, Спорт

Два подиума за малките надежди на БК „Янтра Габрово“


Отлично представяне записаха младите надежди на Боксов клуб „Янтра Габрово“ Давид Георгиев и Антонио Маринов на провелия се първи кръг от Държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици, което бе и Купа България.

Възпитаниците на старши – треньорите Николай Стойнов и Адриан Шилдаров завоюваха второ и трето място на състезанието, провело се в спортна зала „Орловец“, която успя да събере общо 165 млади таланти от клубовете в страната, които си оспорваха отличията в 23 категории.

На полуфинала, в категория до 48 килограма,  Давид Георгиев отказа още в първия рунд своя съперник Теодор Маринов от БК „Локомотив“ (Русе), което му осигури място на финала. За съжаление обаче габровският боксьор отстъпи в срещата за златото на Иван Методиев от БК „Славия“ (София).

Победа и загуба записа и Антонио Маринов, който се състезаваше в категория до 46 килограма. Неговият успех бе на четвъртфинала срещу Михаил Михайлов от БК „Севдалин Василев“ (Хасково), а в срещата за място на финала състезателят на БК „Янтра Габрово“ загуби от Росен Марков (БК „Славия“).

снимка: sport-gabrovo.com

Габровските боксьори спечелиха общо 6 медала в Първия кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици. Домакините на проявата от БК „Габрово 91“ записаха две втори и едно трето място.

На трето място се класира и единственият представител в първенството на БК „Чардафон“ – Йордан Спахиев, участвал при 34 килограмовите, който отстъпи на полуфинала на бъдещия победител в категорията Кристиян Цветанов от БК „Ивайло Маринов“ (Варна).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730