България Север, Спорт

Нови отличия за шахматистите на СКШ“Спартак Плевен XXI“

Ева Русева и Катрин Нинова отново със  златни медали  

Множество шахматни турнири по ускорен шах  се проведоха  се през почивните дни в страната. В два от  тях участвуваха и състезатели на „Спартак Плевен XXI „. Ева Русева и Катрин Нинова продължиха златната си серия.На проведения  12 май в Павликени открит турнир  състезатели с рейтинг до ЕЛО 1600 с участието на 98 състезатели държавната шампионка по ускорен шах Ева Русева постигна 6,5 точки от 7 възможни.С това тя остана на второ място в общия турнир с равни точки с победителя Асеф Курбанов от „Пристис“(Русе),но спечели златния медал за девойки до 14 години. Както и на предни турнири съотборничката и Катрин Нинова последва примера и с 5,5 точки се класира на седмо място в общия турнир,което и бе достатъчно да спечели златния медал при девойките до 12 години.След 10 дена двете момичета,заедно със съотборниците си от „Спартак Плевен XXI “  Владимир Върбанов и Кристиян Георгиев заминават за Македония, където  ще участвуват в международен турнир за юноши и девойки.

На следващият ден в град Ловеч се състоя традиционния открит турнир по случай празника награда.В него взеха участие 45 състезателя,между които един гросмайстор и четирима международни майстори.Много силно се представи майстора на спорта Емил Шукин(Спартак Плевен XXI),който с 6 точки се класира на второ място.Емил постигна 5 победи и две ремита с победителя Методи Стойнев и с един от най-силните български гросмайстори Крум Георгиев.

Материалът Нови отличия за шахматистите на СКШ“Спартак Плевен XXI“ е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.