България Север

„Еврокотки“ се настаниха в Областната администрация

снимка: Областна администрация – Габрово

„Еврокотки“ се настаниха в сградата на Областната администрация. По повод Деня на Габрово днес, 17 май, беше открита изложба на децата от група „Слънце“ при ДГ „Радост“ – Габрово, които рисуваха на тема „Габрово – мой малък Брюксел“.

Идеята за изложбата е провокирана, както от предстоящия Карнавал на Габрово, така и от ангажиментите, които имаха областните управители свързани с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Невена Петкова откри изложбата и приветства всички, дошли да се „запознаят“ отблизо с пъстрите котки. „Преди година решихме, че сивите административни коридори всъщност могат да се превърнат в едно арт-пространство, което да внася настроение в работата, както на служителите от администрацията, така и на посетители ни“, каза Невена Петкова и допълни, че периодично ще се организират и занапред тематични изложби.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Еврокотки“ представя погледа на децата към една сериозна тематика по забавен начин. Всяка нарисувана котка съответства на държава – членка на ЕС, оцветена с цветовете на националното й знаме и представя по нещо характерно за нея.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Така децата освен, че се забавляваха научиха и много интересни и любопитни факти за страните от Евросъюза“ – сподели директорът на детската градина Катя Янчева. Малчуганите, дошли да представят своите котки, поздравиха всички с изпълнение на специално написаната песен за Габрово „Елате в Габрово! Добре дошли!“, а областният управител им подари подаръци от ЕМО „Етър“ в унисон с предстоящия Карнавал.

снимка: Областна администрация – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730