България Север

Проф. Кирил Мескин с изложба в софийската галерия „Арте” навръх юбилея си

Навръх 75-годишния си юбилей, който ще отбележи на 23 май, известният плевенски скулптор проф. Кирил Мескин открива самостоятелна изложба в софийската галерия „Арте”. Стари и нови творби, подготвени специално за случая, ще видят посетителите.

Изложбата ще бъде открита на 23 май и ще остане в галерия „Арте“ до 8 юни.

Вернисаж – на 23 май /сряда/ от 18.00 до 20.00 часа

Специално за деня на българската просвета и култура Галерия „Арте“ е с празнична програма, информират от там в покана за 75-годишнината на един от най-своеобразните скулптори – Кирил Мескин. „Този виртуозен майстор на камъка за пръв път ще овладее не само интериорното пространство на галерията, но ще представи и едро-форматни скулптури от цикъл „Послания“ в открита среда – двора на галерията. Доказателство за високия му професионализъм е фактът, че всеки би искал да види и дори да погали красивите топли момичета на Мескин, както и да се докосне до чувствените торсове от цикъл „Човекът“, представени в настоящата изложба.

На празник, като на празник с много красота, изящество и безупречна естетика или както казва самият автор „… опита да създам у зрителя впечатление за естественост и вечност, върху която човек оставя своята духовна следа….“

Честит рожден ден, професоре, желаем здраве и все така силна творческа енергия!“

Материалът Проф. Кирил Мескин с изложба в софийската галерия „Арте” навръх юбилея си е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.