България Север

Започна конференция за иновационната екосистема на Габрово и региона

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Невена Петкова и екип от Областната администрация присъстваха на откриването на конференция „Развитие на идеи и проекти за иновативни компании на територията на Габрово и Северен централен район чрез откриване на предприемачите и прилагане на стратегията за интелигентна специализация“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Събитието се организира от Община Габрово, в партньорство с Генерална дирекция „Съвместен изследователски център“ на Европейската комисия. Целта, която си поставят организаторите, е да срещнат всички участници в иновационната екосистема на Габрово и региона за обсъждане на идеи за потенциални проекти, които да бъдат реализиране чрез финансовите инструменти на ЕС и други донори, както и чрез предстоящите процедури по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

снимка: Областна администрация – Габрово

В рамките на конференцията бяха представени дейности на Съвместния изследователски център и на ЕК в подкрепа на община Габрово и Северен централен район; състоянието и иновационните възможности на сектор „Мехатроника“ и ИКТ в региона. Споделени бяха добри практики за развитието на иновационния потенциал на Габрово.

До края на събитието предстои работа във фокус групи, резултат от които трябва да бъдат идеи за конкретни проекти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730