България Север, Спорт

ОФК „Спартак“ (Плевен) завърши първенството с разгромна загуба

Отборът на ОФК „Спартак“ (Плевен) завърши участието си в първенството на Северозападната трета лига с разгромна загуба. Плевенчани, които и в тази среща играха с юношите, загубиха с 1:7 гостуването си на „Янтра“ (Габрово). Главната вина за това срамно петно на плевенския футбол е на тези, които в момента го управляват. Лошото е, че на терена в последните два мача бяха хвърлени юноши и деца, които трябваше да се червят от тежките загуби. Наставникът Момчил Челестинов и неговият помощник Светослав Бърканичков не успяха да сътворят чудо. Те дори заложиха имената си, съгласявайки се да водят отбора в тези две срещи, защото в противен случай, с оглед на случващото се в клуба, можеше да се стигне и до неявяване на футболни срещи.

Срещу „Янтра“ момчетата на „Спартак“ започнаха нахъсано, като крайният резултат не отразявава реално събитията на терена. До 6-ата минута плевенчани пропуснаха да водят с два гола. После обаче само в рамките на пет минути гостите рухнаха  – между 10-та и 15-та, когато получиха три безответни гола. Последователно в 10-а, 12-а и 15-ата минута за „Янтра“ реализираха Пламен Кожухаров, Пресиян Цвятков и пак Кожухаров. Четвърт час преди почивката Стефан Иванов направи 4:0, а Марио Тихомиров вкара почетния гол на плевенчани за 4:1. През второто полувреме плевенските юноши бяха по-дейния тим, но липсата на опит си каза думата. Вместо това „Янтра“ реализира положенията си чрез Стефан Иванов, Кожухаров и юношата Кристофър Булгаров, които оформиха крайното 7:1.

След тази срамна загуба вече е крайно належащо намесата на общинската управа, защото това петно е за цял Плевен.

Материалът ОФК „Спартак“ (Плевен) завърши първенството с разгромна загуба е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.