България Север, Спорт

Национално първенство и изпит за съдии по Шотокан Карате – До в Габрово


От 31 май до 3 юни в спортната зала „Орловец“ в Габрово се проведе 7-мата Национална индивидуална Kупа Габрово по Шотокан Карате – До и Национално отборно първенство по Шотокан Карате – До 2018.


Националната купа и отборното първенство се състояха на 2 и 3 юни съответно за участниците до и над 12г.


Специален гост на събитието беше кметът на община Габрово – Таня Христова, която помогна и съдейства за успешното осъществяване на първенството.


Паралелно със спортното събитие се осъществи курс и изпит за съдии и водачи на отбори под ръководството на главния съдия на SKDUN сенсей Колин Пут.


Представител у нас на Шотокан Карте–До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN) е Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).


През първите два дни от семинара съдиите получиха практическо и теоретично обучение от специалния гост, а през уикенда по време на състезанието се извърши и практическото им оценяване. Над 40 съдии повишиха своята квалификация.


Важното събитие за БФШК се осъществи безупречно, с помощта на местния клуб “Янтра“ и неговия главен инструктор сенсей Владимир Вътев, с организационната дейност на президента на федерацията сенсей Александър Славков, с помощта на вицепрезидента и главен инструктор – сенсей Лъчезар Ненов и шефа на спортно-техническата комисия сенсей Георги Георгиев (Джоси).









Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730