България Север

От „Джъмбо“ не е проявяван инвестиционен интерес към Плевен, твърди Спартански

„В Община Плевен, откакто аз съм кмет от 10 ноември 2015 година до днес, нито устно, нито писмено представител на търговска верига „Джъмбо” не е идвал при мен, не е искал среща и не е заявявал инвестиционен интерес в Плевен.“ Това обяви на днешното оперативно заседание в общината кметът Георг Спартански по повод публикацията „Джъмбо” остави Плевен и замина за Велико Търново” в един от плевенските електронни сайтове. Кметът допълни, че за същия период в регистрите на общината няма никаква писмена следа някой от „Джъмбо” да е заявявал какъвто и да е инвеститорски интерес. Той дословно цитира част от материала – „Двама едри плевенски вносители на китайски стоки са платили крупна сума на местни администратори за неиздаване на необходими разрешителни, това научихме от сигурен източник…” – това за мен е абсолютно безотговорно, категоричен е Спартански.

Кметът заяви, че е изпратил до търговския директор на „Джъмбо” Мария Борисова официално обръщение с печата на общината и неговия подпис, в което е приложил въпросната публикация. Той обеща, че отговорът на Борисова ще бъде предоставен незабавно на медиите.

Спартански се обърна към колегите си от администрацията и към журналистите с призив – който има данни за корупционни практики в Община Плевен да не се притеснява и лично да му ги предостави и те ще бъдат препратени веднага до прокуратурата. Който счита, че не съм аз човекът, който трябва да бъде уведомен за корупционни практики на мои служители – да заминава директно в прокуратурата, ако няма доверие в кмета на общината, призова Спартански.

Материалът От „Джъмбо“ не е проявяван инвестиционен интерес към Плевен, твърди Спартански е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.