България Север

Започнаха Празници на изкуствата „Парцалев – 2018” в град Левски

Празниците на изкуствата „Парцалев – 2018” бяха открити в град Левски вчера. Те започнаха с ученическа дискусия „Живея в града на Георги Парцалев“. По-късно признателни граждани поднесоха цветя на паметната плоча пред музей „Георги Парцалев”. Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен представи постановката „Боинг“.

Художествена изложба живопис и графика на младия художник Евгени Маринов откриха днес във фоайето на НЧ „Георги Парцалев-1901“ гр. Левски. Изложбата е част от националната кампания „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“ на СОНИК СТАРТ.

От 19:00 ч. самодейният театър към НЧ „Георги Парцалев-1901“ гр. Левски ще представи постановката „Вражалец“.

На 16 юни, в деня на 93-тия рожден ден на големия Парцалев, Стоянка Мутафова ще представи книгата си „Добър вечер, столетие мое“ в салона на НЧ „Георги Парцалев-1901“ от 17.00 ч. Уникалната приятелка и партньорка на големия комик ще се срещне и разговаря с неговите съграждани.

Празниците на изкуствата в памет на големия Георги Парцалев в родния му град Левски се провеждат за 13-а поредна година.

На 16 юни се навършват 93 години от рождението на любимеца на поколения българи, големият български актьор Георги Парцалев. Човекът и актьорът с уникален талант и фин усет за смеха и сълзите, за живота, живее в сърцата ни с искрената си обич към родния град, към театъра и публиката. Многобройните му роли в театъра и киното и до днес ни радват, преодолели времето.

 

Материалът Започнаха Празници на изкуствата „Парцалев – 2018” в град Левски е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.