България Север

Плевенска филхармония и Йордан Камджалов в един концерт на плевенска сцена

Концерт на Плевенска филхармония под диригентството на световноизвестния Йордан Камджалов ще се състои тази вечер от 19.00 часа в залата на читалище „Съгласие“.

На концерта ще прозвучат „Симфония №4“ от Чайковски, „Венециански карнавал“ от Г. Бричалди, „Швейцарски пастир“ – П. Морлачи, Концерт за китара – Ф. Карули. Солисти: Бюлент Евджил – флейта, и Георги Димитров – китара.

Същата програма ще бъде изпълнена в Зала „България“ на 18 юни в рамките на Софийски музикални седмици.

„Съвместната ни дейност с Плевенска филхармония беше повод за възникване на три традиции. Едната е, че през тези три години се оформи един спонтанен Чайковски цикъл – свирили сме Шеста, Пета и сега Четвърта симфония. Втората традиция е, че в тези концерти участват лауреати на фондация „Йордан Камджалов“. Третата – че тези концерти са представяни първо в Плевен, а след това и на най-голямата българска сцена – музикалният фестивал Софийски музикални седмици. Тези неща вървят по един много успешен начин ръка за ръка“, сподели диригентът часове преди концерта.

Концертът ще бъде истинско събитие, обеща той. „Плевенска филхармония за пореден път ще надскочи себе  си и ще има пълно раздаване на сцената. Всеки, който не дойде на този концерт, ще претърпи лична загуба. Ще представим истински бисери от националната съкровищница на плевенската и софийската публика„, категоричен беше Камджалов.

Какво още сподели маестрото, четете по-късно в BG Север.

Материалът Плевенска филхармония и Йордан Камджалов в един концерт на плевенска сцена е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.