България Север

Международният фестивал „Музите” събира в Созопол изкуства, култури и национални традиции

Вицепрезидентът на България открива на 5 юли тринадесетото издание на форума

Сдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли XIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” – Созопол 2018.

Тринадесетото издание на фестивала се провежда под патронажа на Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България.

Фестивалът представя всички изкуства и съчетава летен отдих с творчески контакти

Фестивалът е съревнование на художественото майсторство и полезно професионално партньорство, съчетание на динамичния младежки дух с летен отдих.

Артистичната жар и инициативността на младите таланти разшириха географията на участниците и утвърдиха фестивал „Музите“ като мащабен творчески форум, на който си дават среща различни форми на изкуство, култури и национални традиции.

За информация: www.muzite.org

Facebook: Фестивал „Музите“

Заявки за участие се приемат на адрес: muzite_fest@abv.bg

Международен младежки фестивал на изкуствата “Музите” ( ММФИ “Музите”) е традиционен форум на изкуствата, който събира в България хиляди участници от цял свят.
Фестивалът се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България. Включен е в културната програма на гр. Созопол и в културния календар на Министерство на културата на Република България.
ММФИ „Музите” се организира от Сдружение „Музите” и Община Созопол, с любезното съдействие на Кмета на Община Созопол.
Фестивалният период е от 5 до 15 юли в две сесии по 5 дни, разделени на видове изкуства. Отлично съчетание на летен морски отдих с активна творческа изява.
Международен младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” е многожанров фестивал-конкурс и представя всички изкуства.
В конкурса участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студия, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 5 до 35 години.
Конкурсното жури е международно – учени от Българска академия на науките и престижни международни университети, утвърдени творци, директори на международни фестивали, художествени ръководители на творчески колективи, носители на Гранд При в различните изкуства от предходни издания на фестивал „Музите“.
Групи и солисти с представители на възраст над 35 години участват в извънконкурсната програма и всички съпътстващи събития.
Незабравимата атмосфера и творческият заряд на участниците превърнаха фестивал ,,Музите” в емблема на Созопол и мащабно културно събитие, в символ на приятелството и мултикултурализма и устойчив мост за споделяне на традиции и ценности.

Материалът Международният фестивал „Музите” събира в Созопол изкуства, култури и национални традиции е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.