България Север

Красимир Каракачанов: Нелегалните емигранти искат силово да ни наложат техните порядки отпреди пет века

В Плевен вицепремиерът беше официален гост на церемонията по на 36-я военен контингент в Афганистан

Политиката на една, две или три европейски държави няма да реши проблема с нелегалната емиграция и ако бяхме чакали европейците да се намъдруват и наумуват – това, което чуваме, че говорят някои политици в Берлин и Брюксел, че били опасни вече тези нелегални емигранти за Европа – то това беше ясно още първите дни като се появиха. Това каза в Плевен вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод заявлението на министър-председателя Бойко Борисов за затварянето на българските граници за нелегални емигранти.

„Трябваше ли да изстрадат европейските граждани атентати в Париж, Брюксел, Лондон, преди това в Мадрид и на много други места. Да ги газят с автобуси, да ги режат с ножове и да им изнасилват жените, за да им дойде акъла на едни европейски политици, които се правят на пишман-либерали, че Европа е застрашена от тази огромна напаст, наречена нелегална емиграция” – запита министър Каракачанов.

По думите му е добре, че България навреме взе мерки и изгради своето защитно съоръжение, вследствие на което у нас има много малко нелегални емигранти за разлика например от една съседна Гърция. Истината, според него е, че както преди 1300 години по времето на българския владетел Тервел, отново сме на първа линия и трябва да си изпълним цивилизационната задача – да спрем нашествието на подобни хора, които не само че търсят лесен живот без труд, но на всичкото отгоре нямат никакво желание и намерение да се съобразяват с нашите закони, нямат никакво желание да се интегрират, да уважават нашите традиции, култура, начин на живот. Напротив – искат силово да ни наложат техните порядки отпреди пет века.

„Каквито и решения да вземат европейските политици или да не вземат решения, защото аз не съм много убеден, че те са разбрали какво се случва, дори на принципа „парен сладолед духа”, дори и това не съм сигурен, че са разбрали, ние трябва да си изпълняваме задачите и да си защитаваме държавата” – категоричен е Каракачанов. Той е убеден, че България трябва да иска затварянето на външната граница за подобни хора и добави, че ако е необходимо трябва да се използват и военни средства, като например морска техника, за да могат тези нашественици не само да бъдат посрещани, хранени и обгрижвани, но да бъдат връщани от там, откъдето са дошли. Трябва да бъдат използвани пълноценно флотите на държавите от ЕС, за да спре напливът към Европа. Който иска да дойде легално на европейския континент, да бъде така добър да мине законно през КПП-то с лични документи, ако претендира, че е бежанец трябва да го докаже, смята военният министър.

В Плевен Красимир Каракачанов беше официален гост на церемонията по изпращане на 36-я военен контингент в Афганистан. В рамките на мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в продължение на 6 месеца българските военослужещи ще охраняват летище Кандахар. Свещеници от плевенския храм „Свети Николай” отслужиха тържествен молебен и водосвет за здравето на българските военни.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Сертификация на 36-и контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан се проведе в Плевен

Материалът Красимир Каракачанов: Нелегалните емигранти искат силово да ни наложат техните порядки отпреди пет века е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.