България Север

Шофьори пренебрегват забраната по пътя Габрово – Севлиево, въпреки знаци и полиция

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Въпреки указателните табели за използване на обходните маршрути и екипи на полицията, шофьори често пренебрегват въведената временна забрана за движение на автомобили по пътя между Габрово и Севлиево, който в момента се ремонтира. Това стана известно от думите на началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово главен инспектор Пенчо Пенчев.

Само в рамките на час при проведена полицейска операция петима са били установените и санкционирани водачи, погазили ограничението, въведено поради ремонта на мостовото съоръжение, в близост до кръстовището за село Новаковци по направлението Габрово – Севлиево.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Пенчо Пенчев призова водачите да спазват въведеното ограничение и да използват обходните маршрути при движение между Габрово и Севлиево.

„Призовавам водачите да съблюдават знаците, пътната маркировка и временната организация на движение, следвайки обходните маршрути. Когато има въведена забрана, тя трябва да се спазва“, заяви той.

Гл. инспектор Пенчев припомни, че с изменението на новия Закон за движение по пътищата, водачи, нарушили забрана, въведена със заповед, пътни знаци и временна организация на движение, освен парична санкция, в размер на 300 лева, биват лишавани от правоспособност за 1 месец, а техните автомобили – спрени от движение за срок от 3 месеца.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„В конкретния случай, на пътя между Габрово и Севлиево, имаме въведена забрана със заповед, която е със срок на действие. Има създадена временна организация, която шофьорите трябва да следват. Компромиси няма да се правят. Нарушителите ще бъдат санкционирани и ще понесат своята отговорност“, категоричен бе гл. инспектор Пенчев.

По думите му стана ясно още, че през почивните дни, с оглед на по-големия брой пътуващи и интензивен трафик, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие, следящо за поведението на всички водачи и спазването на забраната в участъка.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инспектор Пенчев информира, че „Пътна полиция“ осъществява ежедневна контролна функция по временната организация на движението в участъка чрез осигурени два поста, района на разклона за село Яворец и кръстовището за село Враниловци.

Срещу представена пред органите на реда служебна бележка, издадена от кметството на отделното населено място, шофьори на автомобили се пропускат да преминат по пътя, ако са с адресна регистрация по лична карта в селата Драгановци, Новаковци и Яворец, или имат там имот, който посещават.

Изключение да преминат се прави и за водачи на автомобили, зареждащи с хранителни стоки магазините в населените места и междуфирмения транспорт, стана ясно още по думите на началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Габрово.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730