България Север

Куклена ферма: „Не си играй с храната!“ тук не важи

В продължение на час плевенските малчугани твориха пред ДКТ „Иван Радоев“ вчера

В какво могат да се превърнат обикновените зеленчуци с помощта на въображението, сръчните ръце и чувството за хумор? В кукли, разбира се. Това научиха вчера децата и техните родители в Ателието за изработка на кукли. То се проведе в рамките на фестивала „Шарено петле“, представено от Малка театрална компания, Габрово.

Виктория, Терези и Йована с удоволствие и ентусиазъм твориха заедно с още малки и големи пред ДКТ „Иван Радоев“. Децата сътвориха от зеленчуци своите кукли, герои от Куклената ферма. Удоволствието беше огромно, още повече, че тук принципът „Не си играй с храната!“ не важи.

Виктория

Тереза

Йована

Трите момичета споделиха, че ателието пробужда у тях интерес и провокира децата да използват въображението си. Занимават се с изработката на кукли от зеленчуци и подръчни материали за първи път. Йована вече е изработвала предмети от стъкло и други материали. Всички са категорични, че с удоволствие ще се включват пак в подобни забавления.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Материалът Куклена ферма: „Не си играй с храната!“ тук не важи е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.