България Север

Звездният концерт на квартет „ГеоМарЧаЛо“ и Плевенска филхармония – видео и снимки

Петък 13-и, избраха музикантите от новия квартет „ГеоМарЧаЛо“ за първия си концерт пред плевенска публика. Заедно с Плевенска филхармония, на открита сцена в двора на Регионалния исторически музей, те пожелаха топло и слънчево лято на своите почитатели. В концерта“Класик поп-рок симфони проджект“ прозвучаха любими мелодии от класически и съвременни композитори в аранжимент на Георги Милтиядов. Той освен част от квартета, се изяви за пръв път и като диригент на оркестъра.

Натиснете тук за да видите презентацията.

Шопен, Рахманинов и Дворжак; „Бонд“, Стинг, Ванеса Мей, Ленард Коен, Адел, Майкъл Джексън и Лед Цепелин – това бяха само част от изпълненията в пъстрата програма на концерта. Като солисти се изявиха Николай Колев – барабани,  Петър Момчев – саксофон, и Звезделина Халтъкова – цигулка. Финалът беше с песента „Лудо младо“ в изпълнение на Люси Дяковска, след което заря допълни звездните емоции и се сля с аплодисментите на публиката.

Снимки: BG Север и Августина Серафимова

Материалът Звездният концерт на квартет „ГеоМарЧаЛо“ и Плевенска филхармония – видео и снимки е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.