България Север

Походниците по стъпките на Апостола се сляха с тържествата в Карлово

Повече от 200 души – участници в 24-ия поход „По стъпките на Апостола“, се сляха снощи в тържествата по повод 181 години от рождението на Васил Левски в родния му град Карлово.

Вчера предиобед Карлово посрещна Националния туристически поход, а ръководителите на 11-те лъча, миналите по маршрутите на Левски през Балкана, рапорутваха на кмета на града за успешната си мисия. Всеки от тях получи грамота за участие в 24-тия поход „По стъпките на Апостола”.

Участниците в похода, след които много ученици, се включиха в тържествата снощи, на които присъстваха много официални гости. Тържествена заря огря небето над родния град на Апостола и постави кулминация на честването.

Най-възрастните участници в похода – на 72 години, са един от основателите и почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” Васил Копчев и карловецът Васил Чардаклиев, родственик на Левски. Най-малък от участниците е Йордан Хаджиев, който през август ще навърши 3 годинки, но се включва в похода за втори път. Сестричката му пък предстои да направи 10 години, като за нея това бе шести поход. Двамата са внуци на дългогодишни участници в похода и тази година смело преминаха едно от най-големите предизвикателство – връх Копена.

 

Материалът Походниците по стъпките на Апостола се сляха с тържествата в Карлово е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.