България Север, Спорт

Министър Кралев се ангажира с финансова подкрепа за спортните зали „Спартак” и „Балканстрой”

На среща в столицата през миналата седмица с министъра на спорта Красен Кралев кметът на Плевен Георг Спартански е получил уверение, че двете спортни зали – „Спартак” и „Балканстрой”, ще получат средства от държавата за ремонтни дейности. Това обяви градоначалникът на седмичната оперативка с ръководството на община Плевен.
„Молбата на министъра е да ги огледаме и да му подадем заявки за целево финансиране на ремонта на двете зали. Аз му казах, че най-добре е „Спартак” да бъде газифицирана и така един път завинаги да се реши проблемът с отоплението. А за „Балканстрой” – каквото още има да се ремонтира и не е обект на интервенция с наши средства. Те не искат абсолютно точна сметка до стотинка, а една приблизителна сметка на базата на досегашните”, поясни Спартански.
Министър Кралев е бил запознат и с проблема с отоплението на лекоатлетическата зала, която е изцяло държавна собственост. Проблемът, според кмета, може също да се реши с газифицирането на залата, за което министърът е поел ангажименти.
По повод отлежаващия вече 7 години проект за ново футболно игрище с лекоатлетическа писта и сектори за хвърляния зад стадион „Плевен” за 1 милион и 800 хиляди лева министърът е заявил, че нямат такъв бюджет. Практиката на спортното министерство е да финансира обекти, които са за 200 – 300 хиляди лева. По думите на Спартански ще е по разумно и реалистично да бъде поискано завършването на втория етап на спортната зала „Арена Плевен”, като се покани проектанта Тома Чакалов да намали известна част от предвидените разходи за обем.

Материалът Министър Кралев се ангажира с финансова подкрепа за спортните зали „Спартак” и „Балканстрой” е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.