България Север

Екипи на ЧЕЗ са изхвърлили незаконно купища материали край Ралево

През миналата седмица е постъпил сигнал от кмета на село Ралево Асен Гетов за неправомерно изхвърлени клони, дървета и други материали в дерето на местната бара. Това стана ясно на днешната оперативка с ръководството на общината. По думите на Гетов това е станало след посещението на екип на ЧЕЗ, който е работил по отстраняване на авария и освобождаване на електрически проводници. Кметът Георг Спартански възложи спешна проверка по случая и заяви, че ще търси отговорност от ръководството на чешката компания.

„Ще се наложи да им припомня, че все пак се намират в държава – член на ЕС и такова рязане, хвърляне и забатачване в дерето няма да позволим повече да се случи. Ако аз отида в Чехия и започна да изхвърлям така в реките и потоците им, сигурно няма да ме търпят и половин час.”

Кметът добави, че ще иска среща с ръководството на ЧЕЗ, за да обяснят действията на служителите си. Спартански добави, че непрекъснато има оплаквания от работата на разпределителното дружество, което подава напрежение с по-ниски стойности и така предизвиква чести повреди в уредите на хората. Често се случва от дружеството да изключват тока на наематели на общината без никакво уведомление, след което общинските служби трябва да заплащат обратното включване.

Материалът Екипи на ЧЕЗ са изхвърлили незаконно купища материали край Ралево е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.