България Север, Спорт

„Спартак“ (Плевен) разби „Ботев“ (Луковит) с хеттрик на Ивайло Иванов

Десетина дни преди началото на първенството в Северозападната трета лига ОФК „Спартак“ (Плевен) демонстрира все по-добра форма. Възпитаниците на Красимир Бислимов разгромиха гостуващия „Ботев“ (Луковит) със 7:0 в предпоследната си контролна среща от лятната подготовка. Треньорският тандем Красимир Бислимов – Петър Ванков налага само местни момчета, които знаят какво значи „Спартак“ и се очаква отборът да играе водеща роля в новия шамионат, за разлика от миналата година, когато предишното ръководство си правеше експерименти на гърба на плевенския футбол.

Спартак“ (Плевен) започва първенството с домакинство на „Трявна“

Резултатът можеше и да е двойно по-голям, а и самата игра на „Спартак“ бе на ниво. Това неминуемо ще доведе и до значителен зрителски интерес, когато започнат официалните срещи. Срещу „Ботев“ (Луковит) още през първата част плевенчани водеха с 3:0 след хеттрик на Ивайло Иванов. В 6-ата минута той засече центриране на Любомир Тодоров и откри резултата. След още толкова време отново той нанесе завършващия удар след подаване на Цветан Петров. Последният асистира и за третия гол в 41-ата минута. До почивката Любомир Тодоров уцели гредата, а и пропусна още веднъж. Иванов не успя да вкара от 2 метра пред голлинията. И през второто полувреме плевенчани доминираха. В 48-ата минута Любомир Тодоров направи 4:0 след асистенция на юношата Валентино Макавеев. Час след началото на мача Петров изведе зад защитата Траян Димитров, който финтира вратаря и покачи на 5:0. Малко след това пробив и пас на Пламен Илиев завърши с гол на Радослав Батов. Крайното 7:0 оформи Петров с гол от фаул в 80-ата минута.

Материалът „Спартак“ (Плевен) разби „Ботев“ (Луковит) с хеттрик на Ивайло Иванов е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.