България Север

Наредбата за престой и паркиране няма да облекчи трафика в центъра

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Гласуваната на второ четене Наредба за реда за престой и паркиране, на последното заседание на Общинския съвет от управляващото мнозинство на ГЕРБ, няма да облекчи по никакъв начин организацията на движение в централната градска част на Габрово. Това обяви днес, 2 август, пред журналисти общинският съветник от БСП – Габрово Николай Григоров.

Според него в този си вид Наредбата за реда за престой и паркиране ще създаде много трудности и неудобства за гражданите, което ще наложи много корекции. „Изключително непрофесионален подход при изготвянето на Наредбата. Между първо и второ четене, нищо не беше направено или променено“, коментира съветникът от левицата.

Николай Григоров сравни Наредбата за престой и паркиране на управляващите в Габрово с фразата „На баир лозе“ и сподели, че документът изобилства с противоречиви текстове. Според него тя ще създаде много „главоболия“ на габровци и гостите на града.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По думите му със сегасъществуващите нормативни документи и по-засилен контрол, от страна на общинския инспекторат, е възможно да се реши проблемът с паркирането и престоя на автомобили в центъра на областно Габрово.

„Но така са решили. Те са на власт. Наредбата сама по себе си е един напълно несъвършен и незавършен документ. Не може съветниците да гледаме Наредба за престой и паркиране без да има предложения за някакви цени (такси), които да се дискутират“, каза още общинският съветник Николай Григоров.

Той упрекна управляващите, че вместо спортните текстове и неясноти в Наредбата да бъдат обсъждани и изчистени в постоянните комисии към Общинския съвет, ръководството на Общината внася предложението направо в залата на местния парламент.

Зоните за паркиране в центъра на Габрово

„На тези комисии явно се отчита и симулира дейност, защото на всичкото отгоре, служителите които идват са неподготвени и не могат да отговорят на всички въпроси. Цените по Наредбата за реда за престой и паркиране бяха внесени по време на сесията на Общинския съвет, като проект, който да се дискутира“, добави към казаното Григоров.

Съветникът от левицата информира, че Наредбата за реда за престой и паркиране ще продължи да бъде във фокуса на внимание на социалистите в местния парламент. Ще бъде търсено най-доброто решение за справяне с цялостния проблем с организацията на движение в централната градска част на Габрово.

„Така както е разписана Наредбата ще се срещнат много „подводни камъни“ и ще има много недоволни граждани, което вероятно ще затрудни функционирането на тази система“, поясни още Григоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730