България Север

Отново вандалски акт срещу паметник в Градската градина в Плевен

В навечерието на 6 септември – деня на Съединението, паметникът на Четвърти пехотен Плевенски полк в Градската градина отново осъмна с липсващи букви. За това алармира на днешния брифинг с ръководството на общината шефът на отдел „Култура” Стефка Григорова. Тя уточни, че върху буквите, които вандалите не са успели да изтръгнат, личат удари от твърд предмет. Вандалщината е извършена най-вероятно през почивните дни.

Буквите са изработени от пластмаса и нямат никаква материална стойност, поясни кметът Георг Спартански. Той допълни, че варварският акт става само месец след предишното покушение, при което бяха изтръгнати металните букви от паметника. До дни предстои да бъде пуснато видеонаблюдение в района на Градската градина, казаха от общината. Изтръгнатите букви няма да могат да бъдат възстановени до 6 септември – Деня на Съединението, който по традиция в Плевен се отбелязва пред паметника на Четвърти пехотен Плевенски полк.

Материалът Отново вандалски акт срещу паметник в Градската градина в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.