България Север, Спорт

Шест медала за малките ни джудисти. Предстои турнир и в Габрово

снимка: sport-gabrovo.com

Десет малки състезатели, водени от треньорите Георги Колев и Христо Колев, представиха джудо клуб „Габрово“ в турнир в памет на изтъкнатия треньор Никола Петрушев, който се проведе в зала „Олимпиада“ в Пловдив. Надпреварата беше за деца на възраст от 6 до 14 години и привлече участници от цялата страна.

При най-малките на татамито излязоха Самуил Велинов, Ивелина Дичева, Емил Перчемлиев, Адриян Лозанов, Алекс Мартинов, Росина Христова и Йосиф Стефанов и завоюваха шест медала – 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови.

При по-големите близнаците Виктор и Атанас Рачеви записаха по две победи и две загуби и заеха 5-ти места, а техният батко Николай Рачев с две загуби отпадна от битката за призовите места при юношите.

снимка: sport-gabrovo.com

Участието в Пловдив беше генерална репетиция за малките състезатели на ДК „Габрово“ преди международния турнир за деца, който клубът организира в края на тази седмица. Надпреварата е в събота, 29-и септември, в спортна зала „Орловец“.

Турнирът е за четири възрастови групи – родени 2010-2012, 2008-2009, 2006-2007 и 2004-2005 година. Участие са потвърдили от повечето клубове в страната, както и отбори от Румъния и Гърция. Очаква се в турнира да се включат и други чуждестранни тимове.

Източник: sport-gabrovo.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730