България Север

Кръгла маса „Музикалните фестивали и конкурси“ се провежда днес в Плевен

Днес, 6 октомври 2018 г., в пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе Кръгла маса: „Музикалните фестивали и конкурси – крешендо и диминуендо“.

Начален час: 14.00 ч. МОДЕРАТОР: доц. д-р Момчил Георгиев – програмен координатор на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

Специални гости: Васил Василев – член на Националния съвет на Българската асоциация на работодателите в областта на културата, доц. д-р Георги Арнаудов – зам.- ректор на Нов Български университет, от областната администрация и Община Плевен.

Програма:

  • 14.00-14.30 -„Предизвикателства пред фестивалите и конкурсите у нас днес“ – доклади на проф. Пламен Джуров и доц. д-р Момчил Георгиев.
  • 14.30-15.00 – Доклад д-р Любомир Кутин – „Фестивалите като фактор в развитието на младите музиканти“.
  • 15.00-15.30 – „Значение на фестивалите и конкурсите за местните общности“ – доклади на доц. д-р Даниела Дикова „Социално значение на фестивалите“ и „Необходимостта от конкурси за развитието на читалищната дейност“ и на Су Ми Ким (Южна Корея) „Подходи в реализацията на конкурсите в България“.
  • 15.30-16.30 – Дискусия.
  • 16.30 Закриване.

Материалът Кръгла маса „Музикалните фестивали и конкурси“ се провежда днес в Плевен е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.