България Север

Десетки плевенчани запалиха свещички в памет на убитата журналистка

Бдение в памет на жестоко убитата русенска журналистка Виктория Маринова се проведе пред плевенската църква „Свети Николай” от 19,30 тази вечер. Повече от сто плевенчани дойдоха за да изразят своята съпричастност към загубата на Виктория и да запалят свещ за упокой на душата и пред храма.
„Ако не реагираме остро като общество на това убийство, то може би всичко е било и ще бъде безсмислено. Нека покажем, че сме съпричастни, че сме общност и искаме справедливост” – заявиха младите хора, които организират бдението. По думите им от днес нататък трябва да сме по-ангажирани граждани и общественици и да се интересуваме повече какво се случва по нашите улици. Това зверско убийство се е случило в Русе, но утре може да се случи и на плевенска улица. Трябва да се интересуваме повече от това как нашите медии отразяват това, което се случва в нашия град, в нашата държава. И дали престъпниците получават заслуженото наказание.






Материалът Десетки плевенчани запалиха свещички в памет на убитата журналистка е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.